Egyszerűen megállíthatatlan a divatterepjárók diadalmenete. Már-már nem is tudjuk, hogy mi akarjuk ezeket a megformázott dobozokat, vagy csak a média közreműködésével a gyártók erőltetik ránk ügyesen ezt a költséghatékony gyártási technológiát. Persze ez mindegy is, mert vesszük őket, mint a cukrot, és a jó üzletből senki nem akar kimaradni.

A Skoda SUV offenzívája pár éve indult a Kodiaq, majd a Karoq színrelépésével, és hozzájuk csatlakozik most a legkisebb testvér a Kamiq. Sajnos a matrjoska baba effektus, ahogy ebben a szegmensben minden gyártónál, a Skoda SUV modellek esetében is érvényesül, és a méreten kívül lassan eltűnik minden egyediség.

A legkisebb Skoda SUV 2019-ben piacra kerülő változatával tényleg nincs semmi baj. Formás, aranyos, olyan, mint a többi, csak kicsit kisebb.

A legkisebb Skoda SUV 2019-ben piacra kerülő változatával tényleg nincs semmi baj. Formás, aranyos, olyan, mint a többi, csak kicsit kisebb.

A Volkswagen konszernen belüli eladhatóságát valószínűleg a T-Cross-hoz, illetve a Seat Aronához viszonyított nagyobb méretben, esetlegesen mérsékeltebb árban láthatják. Az új Skoda SUV ugyanis 4,24 méter hosszú és 1,79 m széles, amivel némileg tágasabb helyet tud biztosítani, mint az előző kettő. A csomagtartó mérete 400 literes, ami kategóriaszinten jónak mondható, és amely a hátsó ülések ledöntésével egészen 1395 literre növelhető.

A motorválaszték induláskor háromféle benzinest, egy dízelt és egy CNG üzeműt kínál majd nekünk. A legkisebb Skoda SUV 2019-es TSI benzinesei 1.0-ás motorral szerelve 95 és 115, 1.5-össel 150 lóerős, az 1.6-os dízel 115, az 1.0-ás gázos pedig 90 lovas változatban lesznek elérhetők, hatfokozatú kézi, illetve 7 fokozatú DSG váltóval. A Skoda Kamiq ára egyelőre még nem ismert, külföldi hírforrások alapján valahol 5,5 millió körülire várható.