Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a Skoda terepjáró kínálata nem túl gazdag hagyománnyal rendelkezik, és mostanság is elsősorban a SUV őrület talaján jött létre. Ami persze mit sem von le a Kodiaq Scuot érdemeiből.

A modellverzió már alapváltozatában összkerékhajtást kapott, de azért ahogy az napjainkban lenni szokott, elsősorban itt is a külcsínre helyezték a hangsúlyt, így formatervében gazdagon megjelennek a jellegzetes off-road elemek.

Az alapmodellhez hasonlóan a Skoda terepjáró verziója is rendelhető 7 üléssel.

Az alapmodellhez hasonlóan a Skoda terepjáró verziója is rendelhető 7 üléssel.

A Skoda terepjáró-hatását erősítik a matt ezüstre színezett elemek a lökhárítókon, a tetősíneken, a visszapillantókon, és ehhez járul hozzá még a 19 col peremátmérőjű antracit könnyűfém felni is. Mivel az alapot szolgáltató Kodiaq már egy eleve gazdagon- és nagyon jól felszerelt modell, átlag felhasználóként bőven belefér, hogy valódi terepes pluszt csak az alvázvédőburkolat által kapunk a  Scout változathoz.

A Skoda terepjáró összesen négyféle motorváltozattal érhető el, melyek között szerepel egy 2.0 TDI motor 150 és 190 lóerős, valamint két benzines, egy 1.4-es TSI 150 és egy 2.0 TSI 180 lovas kiadásban. Az alapmodellhez hasonlóan a Skoda terepjáró verziója is rendelhető 7 üléssel, a benne helyet foglalókat pedig továbbra is a kategória legnagyobb csomagtere várja.