A Skoda Octavia a cseh gyártó mai napig legnagyobb példányszámban értékesített és nagyszerű ár-értékaránnyal rendelkező modellje.

Az új Octavia a 2017-es évben friss dizájn elemeket kap, de megjelennek a LED technológiájú első fényszórók, a legújabb generációs infotainment rendszer, és bővülnek a kategóriához képest magasabb színvonalú vezetői segédrendszerek is.

Az új Octavia 2017-ben öt TSI és négy TDI aggregáttal, 1,0 és 2,0 liter közötti lökettérfogattal lesz elérhető.

Az új Octavia 2017-ben öt TSI és négy TDI aggregáttal, 1,0 és 2,0 liter közötti lökettérfogattal lesz elérhető.

Az új Octavia helykínálata továbbra is marad az egyik legnagyobb kategóriájában. Belső tere 1782 mm hosszal, a hátsó ülésnél 73 mm szabad lábtérrel büszkélkedhet. A csomagtér űrtartalma 590 illetve 610 liter, de ledöntött hátsó ülésekkel ez 1580, illetve 1740 literig bővíthető.

A Skoda Octavia facelift 2017-ben öt TSI és négy TDI aggregáttal, 1,0 és 2,0 liter közötti lökettérfogattal és 84, illetve 184 lóerő közötti teljesítménnyel lesz elérhető. Az új Octavia szinte mindegyik motorjához választható lesz a hat vagy hét fokozatú kettős tengelykapcsolós automata sebességváltó, az 1,8 literes TSI és a 2,0 literes TDI motorokhoz pedig összkerékhajtás is rendelhető. A futómű legkülönlegesebb eleme a választható adaptív lengéscsillapítás-szabályzás, amellyel a kormányzás és a lengéscsillapítás karakterisztikáját Comfort, Normal és Sport üzemmódok szerint lehet állítani majd.