A tengerentúlon ehhez már régen hozzászoktak, de itt az öreg Európában még meg kell tanulni befogadni ezeket az egyre csak növekvő luxusmonstrumokat.

Hatalmas méretei mellett a most tavasszal bevezetésre kerülő BMW X7 interior már olyan kényelmet és minőségérzetet nyújt számunkra, melyről tíz-tizenöt éve még fantáziálni sem nagyon tudtunk volna. Egy igazi potencianövelő alkotás minden szempontból, melyet akár már hét fő is élvezhet egyszerre.

Kiváló minőség és a BMW X7 méretek kínálta óriási beltér jellemzi a prémium szegmens új szereplőjét.

Kiváló minőség és a BMW X7 méretek kínálta óriási beltér jellemzi a prémium szegmens új szereplőjét.

 

A BMW X7 méretek önmagukért beszélnek, hiszen a modellcsalád eddigi legnagyobb tagja 5,15 méter hosszú, 2 méter széles és 1,8 méter magas karosszériát tudhat magáénak, amely 3,1 méteres tengelytávval párosul. Már az X5-ös BMW terepjáró is egy komoly és tekintélyt parancsoló kiadás, de itt a három üléssor mellett is van egy 326 literes csomagterünk, azokat lehajtva pedig ez rögtön 730 literre növelhető. Mi több, nincs baj akkor sem, ha mindez még mindig kevésnek bizonyulna számunkra, hiszen a második sort is eltüntetve már 2120 litert biztosítnak a BMW X7 méretek, ahová költözéskor a nagyi 20 éves hűtőjét is simán bevághatjuk a birsalmabefőttek mellé.

Az új modell a márciusra ígért bevezetésekor hat és nyolc hengeres motorokkal lesz majd elérhető, bár európai viszonylatban csak a hathengeresből kapnak majd a kereskedések. Benzinesből egy 3 literes 462 és egy 4.4 literes 340 lóerős változatot, illetve dízelből két 3 literest 400 és 265 lovas kivitelben. Az amerikai Spartanburgban készülő új BMW X7-es összes modelljéhez összkerékhajtást és nyolcfokozatú automatát kínálnak a bajorok.