Megállíthatatlan az SUV áradat, szinte már minden méretosztályban kedvünkre válogathatunk, vágyainknak legfeljebb pénztárcánk szabhat határt. Az Audi ráadásul nemcsak klasszikus terepjárós szabadidő-autókat kínál, hanem kupésítottakat is.

Az ingolstadtiak receptje alapján végy egy SUV-t, adj hozzá némi kupét és kész is van a Sportback. Úgy néz ki, a dolog jól működik és az Audi Q8 után már a kisebb kategóriákba is belépett a márka a Q3 Sportbackkel, amelyet kizárólag Győrben fognak majd készíteni.

Íme, az Audi Q3 pofás kis Sportback kivitele, aminél nem tett rosszat, hogy lágyítottak kicsit az alapmodell dobozás formáján.

Íme, az Audi Q3 pofás kis Sportback kivitele, aminél nem tett rosszat, hogy lágyítottak kicsit az alapmodell dobozás formáján.

Bár teljesen szubjektív vélemény részünkről, de talán a kupés forma még valóban vonzóbb is, mint a Q3-as eredetije. Az Audi Q3 Sportback kezdetben egy benzines- és egy dízelmotorral választható, melyek közül a 2.0 TFSI benzines 230, míg a 2.0 TDI dízel 150 lóerő teljesítményt tudhat majd maga alatt.

A belépő benzines Q3 Sportback manuális váltóval, elsőkerék hajtással 10 milliótól, a dízel 11,7 millió forinttól indul itthon. Később újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy kisebb benzines, amely 48 voltos mild hibrid rendszerrel működik együtt, de a hírek szerint RS változattal is bővülhet majd a kínálat.

Tavaly egyébként mintegy százezer autó gördült le a győri gyártósorról, ami 5491 darabbal kevesebb, mint 2017-ben, így az Audi Hungaria árbevétele 2,3 százalékkal 7,377 milliárd euróra (2409 milliárd forint) csökkent az egy évvel korábbihoz képest.